Suzanne Verhagen

Voor mijn afstudeerproject (scenografie) ben ik bezig met fragmentatie in theater.
Ik ben op zoek naar een manier om verschillende voorstellingen van verschillende makers te fragmenteren en opnieuw samen te voegen zodat er één voorstelling uit ontstaat.

De herkomst van mijn interesse ligt bij de opstelling van festivals. Waar een festival verscheidene podia heeft waar op gezette tijden optredens plaats vinden (vaak voor publiek verheldert in een blokkenschema) wil ik dit schema in elkaar drukken en er één geheel van maken.

Om mijn onderzoek in te kaderen heb ik verschillende regels opgesteld, waarbij de belangrijkste is dat ik altijd met het werk van anderen werk - en deze niet aan pas - en dat ik geen 'bruggen bouw', waarmee ik bedoel dat ik geen stukjes toe ga voegen om twee fragmenten aan elkaar te lijmen.

Uiteindelijk werk ik naar een afstudeervoorstelling toe waarbij ik op zoek ben naar nieuwe verbindingen tussen de fragmenten. Het moment waarop het ene beeld met het andere gaat associëren. Wanneer beeld en geluid met elkaar gaan wringen en de opvolging van beelden nieuwe betekenissen genereert.