Dorienke Wekema

Dorienke Wekema.

Ik ben nu 24 jaar, ik woon in een klein appartement in de stad, en heb nog een paar weken voor mijn afstuderen. Het is erg warm buiten, en binnen ook trouwens. Nog een paar weken dagen achter de computer slijten en het is klaar. De 4 jaar zijn snel en langzaam gegaan. Mijn afstudeerproject heeft veel met mij als persoon te maken, zonder dat het heel persoonlijk wordt.
Ik heb ervoor gekozen een stukje van mijn jeugd mee te nemen in mijn eindexamen. Ik heb een hele fijne jeugd gehad, in een warm gezin waarin voor mij buiten spelen met vriendinnetjes, paardrijden en gamen met mijn broer centraal stonden.
Door de onverwachte echtscheiding van mijn ouders koos ik er voor om op mijn 18e ook het huis te verlaten.
Door dit gegeven koester ik mijn mooie jeugd nog meer.
In mijn afstudeerproject komen elementen terug uit mijn jeugd, mijn nostalgie. Daarnaast onderzoek ik ook waarom het begrip "retro" zo hot is deze dagen, en waarom je dat zoveel terug ziet in logo's, kapperszaken, reclame's en illustraties.
Er is een enorme hang naar het "vroeger was alles beter- gevoel".
In mijn praktijkproject bedrijf ik nostalgie aan de hand van andere illustratoren. Ik kijk hoe deze illustratoren omgaan met het begrip retro, en ik maak daar een reactie op. Daarnaast onderzoek ik hoe ons geheugen werkt, en hoe we als illustratoren nog authentiek werk kunnen maken tegenwoordig.
Ik beleef veel plezier aan het maken van producten. Ik wil met mijn werk een vol kleurrijk beeld ontwikkelen die veel positieve invloed heeft op de kijker. Dit doe ik door veel kleur te gebruiken, maar ook door veel verschillende materialen technieken toe te passen.

5 juli 2014 begint de expositie! Ik heb er zin in!