Lennart Breel

Ik hou er van om altijd erg diverse opdrachten te doen, van fotografie en video tot en met veel vormen van grafisch ontwerp. Naast het feit dat het leuker blijft door de afwisseling, leer je erg veel van het combineren van de disciplines en verschillende werkwijzes.
Het ontwikkelen van logo’s / identiteiten zijn opdrachten waar ik graag aan werk. Het zo subtiel en herkenbaar mogelijk ontwerpen van een passende identiteit gecombineerd met mijn passie voor letters ontwerpen maakt branding één van mijn favoriete activiteiten.

Over het algemeen werk ik van begin tot eind digitaal. Ik heb een grote passie voor technologie en vind dit tegenwoordig in nauw verband staan met design.
Bij bijvoorbeeld het ontwerpen van een website vind ik het erg belangrijk om tot op zekere hoogte de techniek erachter te begrijpen en toe te kunnen passen.

Één van de belangrijkste manieren om beter te worden in wat je doet vind ik erg veel werk van anderen bekijken en analyseren. Via onder andere Twitter ben ik gedurende de hele dag grafisch en ander werk aan het bekijken, bespreken en artikelen aan het lezen

Als ik een opdracht heb ben ik hier eigenlijk de hele dag mee bezig, ook als ik er niet aan werk. Relevante artikelen en designs die ik gedurende de dag tegen kom sla ik op als referentiemateriaal, en veel ideeën ontstaan tijdens deze activiteiten.


afstudeerProject #1: Inspired Type
Aan de hand van fotografisch onderzoek ga ik drie display lettertypes ontwerpen die elk geïnspireerd zijn door bepaalde ’natuurlijke’ vormen die ik vind door middel van fotografie.
De kleine details / vormen die de uitstraling ergens van bepalen wil ik met fotografie vastleggen en subtiel terug laten komen in de lettervormen.

Van het complete ontwerpproces maak ik uiteindelijk drie timelapse videos.

afstudeerProject #2: Crooked Hamster
In samenwerking met Sietse Veenman start ik Crooked Hamster, een creatief platform voor ons om te experimenteren, vrij werk te maken en samen te werken met een diversiteit aan creatieve ondernemers.

Uiteindelijk willen we opdrachtwerk doen, vrij werk maken en digitale en tastbare producten verkopen. Dit alles moet onder het Crooked Hamster platform vallen, waarvoor ik niet zomaar een huisstijl wil ontwikkelen, maar een persoonlijkheid.

Voor dit project maak ik meerdere producten waaronder visitekaartjes, stickers, stempels en een zelf geprogrammeerde website bestaande uit een portfolio, blog en een webshop.

Visueel Essay: Wanneer krijgt een merk zijn eigen persoonlijkheid?
Mijn visueel essay sluit aan op mijn tweede opdracht: Crooked Hamster

De hamster moet tot op zekere hoogte los komen te staan van de mensen erachter. De hamster moet zijn eigen persoonlijkheid krijgen en zijn eigen leven gaan leiden.

In mijn visueel essay onderzoek ik methoden om dit te bereiken. Door middel van verscheidene media wil ik de voor ons beste manier vinden om Crooked Hamster op de kaart te zetten.

Naast nuttige kennis voor het opstarten van Crooked Hamster hoop ik hiermee veel te leren over branding in het algemeen; iets waar ik buiten de opleiding veel mee bezig ben.