Elies Thijs

Als verhalenverteller werk vanuit een verzameling notities, observaties, en vragen waar ik zelf de antwoorden bij wil maken. Een verhaal ontstaat in woord èn beeld, het schuiven, knippen en plakken van een verhaal gebeurt letterlijk. Doordat ik zo geniet tijdens het maken, gaat het uitwerken vanzelf en het presenteren met plezier.

Mijn werk is verhalend, een constant onderzoek naar perspectief en standpunt, zowel vanuit de lezer maar ook de personages.Voor mijn eindexamen werk ik aan twee beeldverhalen. Het eerste verhaal gaat over het psychologische aspect van orgaandonatie. Zo kan een vrouw een hart krijgen van een jongen, wat doet dat met haar eigenbeeld?

Daarnaast maak ik een kort verhaal over Jazz. Mijn broer vertelde een keer van een jazz-artiest die tijdens het spelen op zijn piano was overleden. Hierbij stelde ik mezelf vele vragen, waar gingen zijn spullen naar toe, wie heeft hem gevonden, wat is er overgebleven van zijn verleden. Dit verhaal is mijn antwoord.Hiernaast maak ik een visueel essay wat aansluit op beide projecten, het vertellen van verhalen in woord en beeld door eenzelfde maker: de illusschrijver. Door in de narratologie te duiken, interviews van illusschrijvers te lezen, het lezen van en over strips ben ik me veel bewuster geworden van de keuzes die de illusschrijver heeft tijdens het proces van een verhaal.