Myrthe Denkers

Mijn naam is Myrthe Denkers, in 2013 ben ik afgestudeerd als Illustrator. Als illustrator verhoud ik mij kritisch tot de maatschappij waarin wij leven. Met mijn illustraties kan ik commentaar geven op de gang van zaken in de wereld, kan ik als het ware mijn visuele stem laten horen. Het is fantastisch wanneer anderen jou helemaal begrijpen zonder woorden te hoeven gebruiken, de illustratie deelt het gevoel en kan mensen samen brengen. Dit geldt voor mij overigens voor alle vormen van kunst.
Mijn illustraties zijn te herkennen aan een expressief lijn gebruik, de inhoud is vaak eerlijk en teder.

Altijd al hebben vormgeving, kunst en cultuur mij gefascineerd. Om dit enthousiasme over te dragen op anderen, besloot ik dat ik het illustrator bestaan wilde combineren met het docentschap. Ik ben er namelijk van overtuigd dat deze twee een interessante wisselwerking hebben, de docent inspireert zijn studenten en andersom.

Als docent wil ik leerlingen mee nemen op ontdekking in de wereld van de beeldende kunst. Ik wil ze graag verassen en laten in zien dat kunst veel meer is dan schilderijen in een museum. Mijn leerlingen hoop ik te inspireren en om ze te helpen ontdekken wat zij willen toevoegen aan deze wereld.