Donny van der Velden

Kenmerkend voor mijn werk zijn beelden die opgebouwd zijn uit simpele vormen. Door middel van mijn werk wil ik vooral communiceren. Hierdoor ontstaat er een duidelijke en grafische beeldtaal.

Mijn voorkeur gaat uit naar een analoge manier van werken en wanneer ik werk in de computer, of nabewerking doe in de computer, zorg ik er voor dat de spontaniteit en authenticiteit van het analoge werk, altijd terug te zien is in het resultaat. Dit vind ik belangrijk omdat hierdoor te zien is dat het werk echt door een persoon is gemaakt en niet door een trucje uit de vormgeving, of een computer.

Een aantal jaar geleden ben ik afgestudeerd als grafisch vormgever. Hierdoor heb ik een voorliefde voor drukwerk en grafische beelden. Nu combineer ik mijn illustratieve vaardigheden met mijn grafische achtergrond.

Ik heb illustratie en grafisch vormgeving als twee aparte studies gedaan, maar mijn mening is dat grafisch vormgeving en illustratie elkaar juist kunnen versterken en dat er veel overlappingen zijn tussen deze twee stromingen. Juist in die overlappende gebieden wil ik mij bewegen als ontwerper.