Serap Levent

Serap Levent | 25 jaar | Groningen

Ik ben Serap Levent , een enthousiaste en gedreven ontwerper. In deze afgelopen 4 jaar heb ik veel geleerd en geëxperimenteerd. Vooral ook ontdekt wie ik eigenlijk echt ben als ontwerper en wat voor rol ik kan spelen in deze maatschappij.

Ik houd van grafisch ontwerp, typografie, drukwerk, illustratie, fotografie, mode en verder alles wat creatief is. Expressief, kleurrijk, typografisch, dynamisch zijn een paar woorden die mij beschrijven.Ik werk conceptueel waarbij ik vorm en materiaal ook erg belangrijk vindt. Vanuit het concept werk ik het stap voor stap uit. Ik zie mijzelf als een commercieel ontwerper, ik ben erg geïnteresseerd in de actualiteit en pas mijn werk hier graag op aan. Mijn interesses liggen breed. Van actualiteit, kunst, cultuur en sociale thema’s. Het belangrijkst in mijn werk is dat ik altijd een verhaal of boodschap vertel, hoe klein of groot dan ook.

Mijn eindexamen werk gaat over beeldvorming van de media. Of eigenlijk de wereld van de media. Hoe erg worden we erdoor beïnvloed? En dan vooral gericht op de middelbare school leerlingen die net op een leeftijd zijn bereikt dat ze er voor het eerst mee in contact komen.

Mijn onderwerp is ontstaan doordat ik eerst goed ging kijken naar wie ik eigenlijk ben en wat mijn achtergrond is. Mijn ouders zijn gastarbeiders uit de jaren 60. Daarbij begon ik mij ook erg te storen aan de slechte veroordelen van de islam in de media. Na veel onderzoek heb ik deze 2 onderwerpen aan elkaar gekoppeld en wil ik mensen helpen die vooroordelen uit de media weg te halen. Dit onderwerp benader ik vanuit een persoonlijke visie en koppel ik aan de actuele berichtgeving over de islam.

Uiteindelijk gaat dit een interactieve workshop worden. Ik heb een doelgroep die kritisch worden geschoold volgens bepaalde normen en waarden die de maatschappij aan ons opdringt. Ik wil door middel van deze workshop hun horizon verbreden. Bewust maken dat beeldvorming altijd door gaat. Het houdt nooit op. Ik wil ze in deze ervaring en ontdekking een boodschap meegeven waar ze de rest van hun leven baat bij zullen hebben. Dat ze zelf de middelen weten te gebruiken om een genuanceerd beeld te krijgen van een bepaald onderwerp uit de media. In dit geval zal het gaan over de islamitische wereld omdat dat tegenwoordig erg negatief word uitgelicht in de media.