Lotte de Vries

Als ontwerper ben ik vooral een vertellende illustrator, ik ben gefascineerd door de mensen om mij heen. Ik werk veel met kleur, en schets veel in mijn proces. De afgelopen jaren heb ik veel geschilderd en gezeefdrukt. Ik vind het belangrijk om te communiceren in beeld en een verhaal ermee te vertellen.

Mijn stage heb ik gelopen bij Shoot, een grafische studio in Groningen, bestaande uit het fabuleuze duo Robert Minnaard en Paul van der Werf. In deze periode hebben Lara Reumer en ik samen gewerkt en hebben we ons volledig gefocust op het zeefdrukken. We werkten individueel, maar ook als het collectief VRIEZER.

Voor mijn eindexamen heb ik ‘de ode aan het ongeluk’ neergezet. Wat me opviel aan ongelukkig zijn, is dat er altijd negatief naar wordt gekeken. Ik wilde mensen laten doen inzien dat het helemaal niet verkeerd is je eens ongelukkig te voelen. Ik heb dit gedaan door mijn eigen verhaal te vertellen in de dummy die ik liet zien. Vanuit daar heb ik verschillende ontwerpen gemaakt voor zakdoeken, welke een ode brengen aan het ongeluk.

Mijn stijl van illustreren is nog altijd in ontwikkeling. Ik wil graag eigen projecten opstarten en uitwerken, daarnaast werk ik ook in opdracht en probeer ik me zo breed mogelijk me te oriënteren.