Ina Meininghaus

Interior design gives me the chance to create a surrounding for everyone to feel comfortable in. Being creative in three-dimensional space and solving everyday problems for a specific target group is what challenges me as a designer. In my design I do not only aim for a good appearance but I also aim to provide an experience.Met mijn afstudeer project 'komt (g)oud' wil ik de kwaliteit van leven van ouderen verbeteren door mobiliteit en sociale betrokkenheid in hun leven te integreren.
Ouderen dragen veel stille kennis met zich mee, maar kennisoverdracht van oudere naar jongere generaties is iets wat steeds minder gebeurt. Ik wilde een plek creeren voor ontmoetingen tussen generaties en het delen van verhalen. De ideale locatie hiervoor heb ik gevonden aan de Ruskenveense plas in de Groningse wijk Hoogkerk-zuid, een omgeving met veel onbenut potentieel in een gebied waar veel ouderen wonen.

De kern van mijn ontwerp is een route aan het water in het midden van een woonwijk die laagdrempelige ontmoeting stimuleert en mensen een plek geeft om in gesprek te raken. Door uitnodigende zitplekken langs de looproute te plaatsen en deze met elkaar in verbinding te brengen ontstaan toevallige ontmoetingen met andere passanten.