Mathijs Mooij

Ik ben Mathijs Mooij, Interieurontwerper en interieurbouwer. Zowel bouwen als ontwerpen is mijn passie. Kenmerkend voor alles wat ik maak en ontwerp is dat het eenvoudig is in alle opzichten. Het concept, de vorm en het materiaalgebruik. Deze eenvoud is in werkelijkheid minder eenvoudig maar komt voort uit het oplossen van verschillende puzzels.

Ontwerpen doe ik zowel schetsend of bouwend met materiaal als in mijn hoofd. Ik kom gemakkelijk tot vorm. Deze vorm wordt steeds verder ontwikkeld totdat deze voor mij perfect is. Ik ben een echte estheet en een perfectionist. Daarom kan hier wel een lange tijd aan worden besteed en zal ik het nooit eerder loslaten tot het in mijn ogen goed is. Dan zal ik het gaan visualiseren in de vorm van tekeningen, maquettes en renderingen.

Door mijn achtergrond als interieurbouwer en werkvoorbereider zie ik ontwerpen heel gemakkelijk ruimtelijk voor me, heb ik veel materiaalkennis en kennis van constructies. Hierdoor kan ik inschatten wat technisch mogelijk is en de grenzen daarin opzoeken. Daarnaast ben ik door mijn achtergrond ook goed in het bouwen van alles wat ik ontwerp.